top of page
  • Szerző képeTakarító Szolgálat Bubblify

Hogyan Válasszunk Takarító Szolgáltatót

Megpróbálunk részlehajlás nélkül, objektív tippeket adni a választáshoz, ami jelenlegi marketing zajban egyáltalán nem könnyű, hiszen minden takarító cég a saját szolgáltatását magasztalja. A szolgáltató kiválasztásának szempontjai viszont nagyon fontosak, hiszen a felületes irodatakarítás egészségügyi, üzleti és anyagi kockázatot is jelent.


Iroda takarítás Budapest

Mielőtt elkezdené a takarító szolgáltató keresését, határozza meg az irodája takarítási igényeit. Gondolja át, milyen gyakran és milyen mértékben szükséges a takarítás, valamint milyen speciális igényeket tartalmazhat (pl. ablaktisztítás, szőnyegtisztítás, fertőtlenítés stb.). Az egyedi igények és elvárások pontos meghatározása segít abban, hogy olyan takarító szolgáltatót találjunk, amely az Ön irodájának szükségleteihez igazodik.


  1. Az Árajánlat Igényessége Egy árajánlat igényessége sok mindent elárul a takarító cégről és annak hozzáállásáról az üzlethez és az ügyfelekhez. Egy árajánlat, amely jól strukturált, részletes és pontos, azt mutatja, hogy a cég professzionálisan és szakértőként tekint a tevékenységére. Az ilyen árajánlatokban nincsenek homályos vagy hiányzó információk, és világosan kifejezik a szolgáltatások vagy termékek árát és jellemzőit. Egy alaposan kidolgozott árajánlat azt sugallja, hogy a cég törődik az ügyfél igényeivel. Az árajánlat tartalmazza az ügyfél igényeinek és kéréseinek figyelembevételét, és bemutatja a vállalat képességét ezeknek az igényeknek az kielégítésére. Az igényes árajánlatban valószínűleg szerepelnek referenciák és ajánlások, amelyek segítenek megerősíteni a cég megbízhatóságát és az elégedett ügyfelek számát. Ez fontos, mert azt mutatja, hogy a cég hajlandó bemutatni a korábbi sikereket és elégedett ügyfeleket. Az igényes árajánlat tehát többet jelent egy egyszerű árlistánál vagy szolgáltatásismertetőnél. Megmutatja a cég hozzáállását az üzleti tevékenységhez, és hozzájárul az ügyfél bizalmának és elégedettségének kialakításához. Egy jól elkészített árajánlat az első lépés lehet a sikeres üzleti kapcsolat kialakításában és az ügyfél megszerzésében.

  2. Biztosítás & Szakmai Kvalifikáció Az engedélyek és biztosítások megléte azt mutatja, hogy a takarító cég törvényes és hivatalosan működik. Ez azt jelenti, hogy a vállalat megfelel az összes helyi, állami és szövetségi jogszabálynak, amelyek vonatkoznak a takarítási szolgáltatásokra. Az ilyen jogi megfelelőség növeli a cég megbízhatóságát. A takarító cég biztosításai az ügyfeleket és a munkavállalókat is védenek. Például a felelősségbiztosítás segít fedezni az esetleges balesetek vagy károk költségeit, így az ügyfél nem kerül anyagi veszteségbe. Az ilyen biztosítások a cég felelősségét és az ügyfél biztonságát szolgálják. Az engedélyek megszerzése és a biztosítások fenntartása a takarító cég hozzáállásáról és elkötelezettségéről is tanúskodik. Ez azt mutatja, hogy a cég komolyan veszi az üzleti tevékenységét, és kész beruházni a szükséges erőforrásokat és kötelezettségeket. Ezért az engedélyek és biztosítások megléte nemcsak a jogi követelmények teljesítését jelzi, hanem a takarító cég szakértelmét, felelősségét és az ügyfelekkel való megbízható kapcsolat iránti elkötelezettségét is. Az ilyen cég választása az ügyfél számára biztonságot és nyugalmat jelenthet az iroda takarításával kapcsolatban.

  3. Webes Megjelenés Igényessége A weboldal az első dolog, amit az ügyfelek vagy potenciális ügyfelek látnak a cégről. Az első benyomás rendkívül fontos, és egy igényes weboldal segít a pozitív első benyomás kialakításában. Ha a weboldal profi és rendezett, azt sugallja, hogy a cég is ugyanilyen gondossággal és szakértelemmel végzi a takarítási munkát. Az ügyfeleknek megbízható és hiteles céget keresnek, amely gondosan és szakszerűen végzi a feladatát. Az igényes weboldal segít abban, hogy a cég megbízhatóságát és hitelességét kifejezze, ami növeli az ügyfelek bizalmát. A weboldal lehetőséget nyújt arra, hogy a takarító cég részletesen bemutassa a szolgáltatásait, árait, munkamódszereit és referenciáit. Ezért a weboldal fontos információs forrás, amely segíti az ügyfeleket a döntéshozatalban. Az igényes weboldal tehát nem csupán egy esztétikai kérdés, hanem kulcsfontosságú eszköz a cég hitelességének és ügyfélkapcsolatainak erősítéséhez. Fontos, hogy a weboldal megbízható, informatív és könnyen navigálható legyen, hogy az ügyfelek pozitív benyomást kapjanak a cégéről.

  4. Személyes Szimpátia A potenciális takarító szolgáltatóval való találkozás és kommunikáció is fontos, hogy megvitassák az elvárásokat és az iroda specifikációit. Fontos, hogy megértsék az Ön igényeit, problémáit, és erre megfelelő felkészültséggel reflektáljanak. A személyes találkozók lehetőséget kínálnak az ügyfélnek és a takarító cég képviselőjének közvetlen kapcsolat kiépítésére. Az fotók mögötti emberi kapcsolatok segítenek a bizalom kialakításában, ami létfontosságú a hosszú távú együttműködéshez. A személyes találkozók során az ügyfél részletesen elmagyarázhatja az igényeit, kéréseit és elvárásait. Ez lehetővé teszi a takarító cég számára, hogy pontosan megértse, hogy milyen szolgáltatásokra van szükség, és hogyan szabja személyre azokat az ügyfél igényeihez. Sok mindent elárul egy cégről, ha a helyszíni felmérés során jókat kérdez az ügyféltől. Ez azt jelenti, hogy érdeklődik az ügyfél igényei iránt, tehát nagy valószínűséggel meg akar felelni neki. Az a cég, aki folyton a saját eredményeit hangoztatja a helyszíni felmérés során, valószínű csak értékesíteni akar.

  5. Szerződés Kidolgozottsága A szerződés rendkívül fontos szerepet játszik az ügyfél és a takarító cég közötti kapcsolatban. Ez a dokumentum tartalmazza a felek kötelezettségeit, jogait és felelősségeit, és meghatározza a takarítási szolgáltatások pontos feltételeit. A szerződés részletessége jól jellemzi a takarító céget, hiszen egy alapos, kidolgozott szerződésből arra lehet következtetni, hogy a takarító cég mögött már van tapasztalat, komolyan veszi az együttműködést és a kötelezettségeit. Sok mindent elárul továbbá, hogy a takarító cég megkérdezi-e a megrendelőt a szerződés módosításával kapcsolatban.

  6. Referenciák & Portfólió A referenciák és a portfólió nagyon fontosak egy takarító cég szempontjából, mivel ezek az eszközök képesek sok információt árulni el a cég hitelességéről, minőségéről és teljesítményéről az ügyfelek és leendő ügyfelek számára. Azt mutatják, hogy a cég rendelkezik-e tapasztalattal és szakértelemmel a takarítási iparágban. Ha a portfólióban láthatók korábbi munkák és referenciák, az azt jelzi, hogy a cég már sok különböző projekten dolgozott, és ezekben kiemelkedő eredményeket ért el. A portfólió bemutatja a cég által elvégzett munkák minőségét és gondosságát. Az ügyfelek megnézhetik a korábbi takarítási projekteket, és meggyőződhetnek arról, hogy a cég a magas minőségi szabványokat tartja-e be. Ha a portfólióban szereplő referenciák hosszú távú ügyfelekkel végzett munkákat mutatnak be, az azt sugallja, hogy a cég képes hosszú távú és stabil kapcsolatokat kiépíteni az ügyfelekkel. Ez azt jelzi, hogy az ügyfelek elégedettek voltak a cég szolgáltatásaival és hűségüket tartják a cég felé. Ha számos különböző típusú projektek és különböző méretű ügyfelek szerepelnek a portfólióban, az azt jelzi, hogy a cég sokféle igényt képes kielégíteni. Ez növeli a cég versenyképességét és vonzerejét. Összességében a portfólió egy takarító cég múltbeli teljesítményéről, minőségéről, szemléletéről és megbízhatóságáról nyújtanak információkat. Ezek az eszközök hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az ügyfél magabiztosan válassza ki a legmegfelelőbb takarító céget az igényeihez. Mindazonáltal meg kell említenünk, hogy nem minden cég járul hozzá a portfólióban való szerepléshez. Egyes ügyfelek szigorú titoktartási megállapodást kötnek a takarító cégekkel, ezért a portfólióba olykor a legnagyobb ügyfelek nem kerülnek bele.

  7. Szakmai Cikkek & Publikációk Szakmai cikkek, amelyeket egy takarító cég publikál vagy amelyek róla szólnak, számos fontos információt árulhatnak el a cég és annak hozzáállása iránt az ügyfelek és partnerek iránt. Bemutathatják a cég által felhalmozott szakmai tudást és tapasztalatot. Az olyan cikkek, amelyek tisztítási módszerekről, eszközökről és technológiákról vagy tapasztalatokról szólnak, azt mutathatják, hogy a cég naprakész és hozzáértő a területen. Ha a takarító cég olyan cikkeket publikál vagy oszt meg, amelyek tippeket és ötleteket nyújtanak az ügyfeleknek a tisztaság fenntartására és a takarítás hatékonyabbá tételére, az azt mutatja, hogy a cég proaktív és segítőkész az ügyfelek számára.

​Személyes tapasztaltunk szerint persze fontos, de nem mindig bölcs döntés az árakra támaszkodni a kivitelező megválasztásakor. A gyanúsan olcsó árak, a nagy kedvezmények árulkodnak az adott cégről, ahol a jelenlegi piaci környezetben könnyen stabilitási problémák keletkezhetnek. A leggyakoribb ilyen probléma a túl alacsony fizetés, ami miatt folyamatosan rotálni kell a takarítókat egy adott területen, hiszen azok nem motiváltak, rövid időn belül felmondanak. Ilyenkor egy új kolléga érkezik, akinek a nulláról kell betanulnia a területet, de gyakran betanítást sem kapnak az iroda paramétereihez. Ez persze minőségromláshoz vezet, és a végén a szolgáltató cseréje válik indokolttá.


Céges takarítás

Gábor

Ügyvezető








17 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page