top of page
  • Szerző képeTakarító Szolgálat Bubblify

A Koszos Ablakok és a Fejfájás - Miért Károsak a Szennyezett Ablakok?

Frissítve: 2023. szept. 20.

Bár kevesen tudják, de a szenyezett felületű ablakok nem csak a cégnél dolgozó kollégák produktivitását csökkentik, de az egészségre is hatással is vannak, és bár nem minden esetben jelentkezik, egyes emberek érzékenyebbek lehetnek a szennyezett ablakok okozta problémákra.


Ablaktisztítás

A szennyezett ablakokon keresztül kevesebb friss levegő juthat be az épületbe. Az ablakok felületén levő por, szennyeződések és szennyező anyagok (például pollen vagy szálló por) bejuthatnak a levegő áramlásával és akadályozhatják a természetes szellőzést. Ez azért problémás, mert rosszabb levegőminőséget eredményezhet, amely a cég dolgozóinak egészségét is befolyásolhatja.


Az ablakokon keresztül belépő pollen és egyéb allergének allergiás reakciókat okozhatnak, amelyek közé tartozik a fejfájás is. Emellett, ha az ablakok nem megfelelően szigetelnek, bejut a hideg vagy meleg levegő is, ami szárazságot és kellemetlen érzetet okozhat a szemekben és a fejbőrön. Fontos, hogy lehetőség szerint az ablakfelületek külső tisztításáról is rendszeresen gondoskodjunk, így megelőzve a lerakódást.

Kültéri ablak mosás cég

Ablaktisztítás nélkül az ablakok csökkenthetik a napfény bejutását a helyiségbe, és megváltoztathatják a természetes fényviszonyokat. Ha a helyiség túl sötét vagy homályos, az szemfeszültséget és fejfájást okozhat. Az idegesítő, homályos fényviszonyokhoz való alkalmazkodás közben a szemizmok feszülnek, ami fejfájáshoz vezethet.


Ezen kívül a szennyezett ablakokon keresztül látott környezet is zavaró és fárasztó a szemnek. Például a kosz és a szennyeződések elmosódhatják a kilátást, és kényszeríthetik a szemet, hogy fókuszáljon vagy élesen lásson. Ez hosszú távon szemfáradtságot és szintén fejfájást okozhat.


Összességében a szennyezett ablakok okozta fejfájás különböző tényezők miatt fordulhat elő. Az ablakok tisztaságának és a jó levegőminőség fenntartásának fontosságát nem szabad alábecsülni, különösen azok számára, akik érzékenyebbek lehetnek a környezeti tényezőkre.


​A Bubblify rendszeres ablaktisztítással és szellőztetéssel segít csökkenteni az ilyen jellegű problémákat. Az ablakfelület mellett az ablek keretet, ablak tokot és párkányt is tisztítjuk. Nem csak az ablakok, de világító testek tisztaságáról is gondoskodunk a megfelelő fényviszonyok kialakítása érdekében, illetve a szellőző rácsok, légelszívók, páraelszívók fertőtlenítéséről és tisztaságáról is gondoskodunk, ami hozzájárul az egészséges és komfortos irodai környezet kialakításához.


Ablaktisztítás Budapest

L. Alexandra

Területvezető




bottom of page